O nama

Tvrtka  Sitotisak VD  osnovana je 1985. godine  kao dodatna  djelatnost.  Već  tada  surađuje  i  radi  za  velike firme  poput:   Prvomajske,   Končara,  TPK-a,   Jedinstva, TEP-a, Montera, INA Naftaplina, Croska i mnogih  drugih. U svojoj ponudi proizvoda  prvenstveno su  bile  pločice  (tablice) za opremanje strojeva, tehnološki prikazi komandnih  procesa  u  proizvodnji,  ploče na instrumentima i uređajima, izrada natpisa i naljepnica u tehnici  sitotiska koji su se proizvodili u serijskoj ili proizvodnji po zahtjevu kupaca i uglavnom su bili posebnih ili povišenih zahtjeva na otpornost otiranja, kemikalija, UV zraka, i slično ... Proizvodnja je bila vezana za proizvodne procese u tvornicama. Krajem osamdesetih godina cijela jugoslavenska industrija bila je poljuljana krizom. Ubrzo je počeo domovinski rat, a poslije njega stvorena je naša Republika Hrvatska. Vlada Republike je provodila privatizaciju tvornica, a one su u toj privatizaciji  polako nestajale zajedno sa proizvodnjom  i proizvodnim procesima.

          Kako je tvrtka Sitotisak VD registrirana kao grafička djelatnost okrenula se radu u grafici i tiskala gotovo svim tiskarskim tehnikama. Ulaskom u drugo tisućljeće tehnika i tehnologija uredskih strojeva i mašina toliko je napredovala da su one zamjenjivale pojedine tiskarske srojeve i tehnike pa se obim posla smanjio. Tome je pogodovala i novonastala kriza koja je obuhvatila našu i gotovo sve europske zemlje. Protok kapitala i novca se smanjio. Mnoge su firme prestale sa radom. Pojedine manje tvrtke i obrti koji su opstali, a bili su vezani za proizvodnju i servisiranje tehnike i strojeva počeli su se intenzivnije baviti obnovom (remotom) starih strojeva gotovo svih proizvođača. U tom se momentu ukazala prilika tvrtki Sitotisak VD da nastavi sa proizvodnjom za koju je bila osnovana.

          U nazad nekoliko godina proizvodimo pločice (tablice) za strojeve gotovo svih proizvođača koji su se na remontu pojavili na našem tržištu. Posjedujemo vlastito skladište i lager pločica već unaprijed izrađenih koji na skladištu čekaju kupce. Uz proizvodnju standrdne grafičke tehnike pokrenuli smo i proizvodnju svih vrsta i oblika aluminijskih pločica (tablica), za sve strojeve i namjene, rađene komadno po zahtjevu kupaca ili više komada u serijskoj proizvodnji.

          Danas slovimo kao jedini proizvođači remontnih aluminijskih pločica (tablica) za tokarske strojeve, glodalice, bušilice i ostale strojeve prisutne u svim granama industrije. Posjedujemo vlastitu dokumentaciju  koja je plod dugogodišnjeg rada i iskustva uz neizostavnu pomoć pojedinaca i tvrtki koje se bave remontom i servisiranjem strojeva.

Naslovna Aluminijske pločice Usluge O nama Kontakt
Sva prava pridržana 2023. Sitotisak VD